KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

torstai 15. heinäkuuta 2010

Kuuma!

Kyllä nyt on lämmintä piisannut ihan koko kesän edestä. Se on vaan kumma, että harvoin olemme kesäämme tyytyväisiä. Yleensä sataa liikaa ja on epävakaista. Nyt sentään on lämmin. Ja kaiken kukkuraksi vesikin on juuri sopivan lämmintä, jotta tämäkin vilukissa suostuu olemaan vedessä ihan vapautuneesti.

Yritän pitää tämän mielessä sitten kun herään keskellä talvea aamulla raaputtamaan auton ikkunoita. Näitä kelejä tulee totisesti silloin ikävä.

Täytyy kuitenkin myöntää, että tällaiset helteet koettelevat kaikkia. Lapset eivät tahdo enää nukahtaa, vaan pyörivät vain sängyssä. Tavan tuulettimet eivät enää riitä. Soittelin tässä vaimon kanssa kaikki kodinkoneliikkeet läpi aina Lieksaa, Kuhmoa ja Sotkamoa myöten, mutta kaikki kompaktit ilmastointilaitteet olivat loppuneet.

Tänään sitten hurautin reilun 300 kilometrin lenkin ja kävin hakemassa ilmastointilaitteen lainaan. Siellä se nyt laite hurisee ja viilentää makuukammaria siihen lämpötilaan, että siellä on kiva nukkua. Minusta taitaa tulla hiljalleen tosi hedonisti. Tosi mieshän olisi mennyt ulos telttaan nukkumaan tai vaihtoehtoisesti alas kellariin.

Mutta tällaisia kuumia kuulumisia tällä kertaa.